У Харкові в житлових будинках встановили близько 50 індивідуальних теплових пунктів

Фото: city.kharkov.ua

Близько 50 індивідуальних теплових пунктів з автоматикою погодного регулювання встановлені в житлових будинках у Харкові. Зокрема, сучасний ІТП був встановлений в п’ятиповерховому будинку по пр. Льва Ландау, 56/3.

Про це Харків Times повідомили у пресслужбі міськради.

Як повідомив сьогодні, 10 березня, керівник регіональної групи управління проєктом від КП «Харківські теплові мережі» Роман Зінченко, обладнання дозволяє не тільки рівномірно обігрівати квартири, а й істотно економити мешканцям на споживанні тепла.

«Завдяки встановленню теплового пункту економія на платежах мешканців будинку коливається від 10 до 40%. Тепловий пункт складається з двох модулів – один відноситься до гарячої води, інший – до теплопостачання. У зимовий період у квартирах, згідно з нормативами, підтримується температура 18 градусів тепла, і коли температура повітря на вулиці піднімається вище 10 градусів тепла, опалення автоматично відключається», – повідомив Роман Зінченко.

Він додав, що ІТП встановлюються тільки в будинках комунальної форми власності, які раніше були оснащені тепловими пунктами. Всього в Харкові 250 таких будинків, в кожному з яких планується замінити застаріле обладнання на сучасне.

Встановлення ІТП проводиться КП «Харківські теплові мережі» у співпраці зі Світовим банком. Згідно з контрактом, до кінця 2020 року в місті повинні встановити ще 200 ІТП з автоматикою погодного регулювання.

За словами Романа Зінченка, на даний момент обладнання монтується у 8 житлових будинках в Індустріальному, Немишлянському та Шевченківському районах.

Як повідомляв Харків Times заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі» Євген Зінченко заявив, що до кінця 2020 року у 678 будинках планують встановити автоматику погодного регулювання.